Nieuws

STAP-budget

Nieuws

Het STAP-budget is een subsidie voor scholing. Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van €1000 per persoon (inclusief btw) aanvragen als zij...

Bezoek de theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’ over de zorg van morgen

Nieuws

Wat gaat de zorg van morgen brengen? Je ziet het in de ‘Mag ik je kussen?’. Een nieuwe theatervoorstelling over de zorg van morgen.

Manifest de medewerker op 1: het roer moet om in de VVT

Nieuws

De VVT moet een fijne plek zijn om te werken. Hiervoor moet de beloning omhoog en de werkdruk omlaag. Hoe? Lees het in het manifest de medewerker op 1.

Header manifest de Medewerker op 1

Informatie vergaren in het AZW-clubhuis

Nieuws

Het onderzoekprogramma AZW gaat de komende vijf jaar verder met het in kaart brengen van eenduidige informatievoorziening van de arbeidsmarkt Zorg & Welzijn. Maar wel in een nieuw jasje. Beleidsmakers worden uitgenodigd in het AZW-clubhuis.

Nieuwe beroepscompetentieprofielen voor de verzorgende IG en MBO-verpleegkundige in de VVT

Nieuws

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen in de zorg werden nieuwe beroepscompetentieprofielen geschreven. Deze profielen beschrijven welke competenties medewerkers nodig hebben om hun beroep naar behoren uit te voeren.

Lancering nieuwe website VVT werkt aan morgen

Nieuws

Het programma ‘De VVT werkt aan morgen’ is een initiatief van A+O VVT, een samenwerkingsverband van werkgeversorganisaties ActiZ en Zorgthuisnl en vakbonden FNV, CNV, Nu ’91 en FBZ.

AZW programma 2023-2027

Nieuws

Het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg & Welzijn krijgt groen licht om de komende vijf jaar verder te gaan met het design thinking-traject. Binnen dit traject gaan verschillende partijen op zoek naar een nieuwe missie en visie, met nieuwe bouwstenen.

Cao-afspraken binnen handbereik

Nieuws

A+OVVT financiert een app waarmee zowel medewerkers als werkgevers de nieuwe cao-afspraken ten alle tijden binnen handbereik hebben.

Werkgevers in de VVT betalen mee aan de activiteiten van A+OVVT

Nieuws

Dit jaar wordt volgens afspraak een premie geïnd bij zorginstellingen, waardoor A+O VVT haar rol kan continueren. Wat houdt deze afspraak in? En vooral, wat gebeurt er met het geld?